domi Sterksel
VOLKSDANSVERENIGING


nieuw embleem

     Domi bij jaarlijkse Bergeijk bezoek naar Aquinohuis

Elk jaar, als de Domi groep niet in ’t Perron terecht kan, ivm opbouw carnaval van de Heibessums, wijken ze uit en doen iets leuks bij Jo en Henk Kamp in Bergeijk. Henk zorgt daarbij voor appelflappen en een maaltijd, Jo voor een leuk programma. Meestal een leuke wandeling, maar dit jaar stond er een zware storm, ook in het anders rustige Bergeijk. Jo had nu het Aquinohuis bereid gevonden om  de groep een inzicht in een oude leegstaande school gevestigde multifunctioneel centrum.
Het is door Bergeijks gemeentebestuur geïnitieerd initiatief. Met een ongelooflijk stimulerende motor zijn daar onder één dak: Een inloophuis, een repair café, onder de naam Recyclers,  een “samen aan tafel” maaltijdvoorziening, een creatief groep, een groep breileuten, een zelfhulpgroep, een vrijwilligerscentrale, GGzE, Lunetzorg, GOW welzijnswerk, de intergemeentelijke Sociale Dienst De Kempen, Een Kringloopwinkel, Vluchtelingen werk met taalcafé, dagbesteding, de voedselbank. En nog meer! Alles in de oude klaslokalen van die school.  Alles inspireert elkaar en helpt elkaar vooruit.  De motor van het geheel: Fons van Hove is de relatie manager in het geheel.
De groep was diep onder de indruk wat hier allemaal voor en door de medemens wordt gedaan. Tot slot werd nog de Kringloopwinkel bezocht waar sommigen precies vonden wat ze nodig hadden.
Met de storm in de rug werd de terug wandeling ondernomen en Henk had al weer een maaltijd gereedstaan. Onder het genot daarvan werd teruggeblikt op deze middag en kwamen de tongen en gekke verhalen weer los.

aquino 1aquiuno 2aquino 3aquino 4aquino 5aquino 6aquino 7aquino 8aquino 9aquino 10aquino 11aquino 12