domi Sterksel
VOLKSDANSVERENIGING


nieuw embleem

     Domigroep opende seizoen weer in Bergeijk


Domigroep opende seizoen weer in Bergeijk
Op donderdag 28 september kwam de Domigroep na de zomer weer bij elkaar, traditiegetrouw in Bergeijk. Niet om te dansen, maar om vast weer bij te praten.
Aan het begin van de middag liep iedereen weer binnen bij Henk en Jo Kamp, na de koffie met appelflappen werden de jubilarissen gehuldigd: liefst 3  waren 25 jaar bij Maroesjka en één zelfs 35 jaar. Hierna ging men op pad en werd een bekend gebouw: de Ploeg fabriek van Gerrit Rietveld weer bezocht. Mooi om te zien dat het pand weer helemaal in gebruik is genomen door de firma Bruns. Ze hadden alles weer stralend erbij staan en de expositie in de ontvangst ruimte was een pracht ode aan de Stijl en Rietveld. Ook buiten was de oude luister van Mien Ruys weer te bewonderen. Een nieuwe verrassing was dat er in Bergeijk behalve de Rietveld fabriek, de Rietveldbushalte en de Rietveld klok ook nog een echt Rietveldhuis bleek te zijn. Allemaal midden of aan de rand van de mooie Bergeijkse natuur.
En dat met prachtig nazomer weer was dus een feestelijke seizoensaftrap. In de Lijntstraat had Henk weer een uitstekende maaltijd klaar staan. Het was gezellig en we hopen op deze manier nog lang door te gaan met Bergeijkse expedities, al zal de vraag van toprestaurants aan Henk om daar zijn kookkunst te komen vertonen wel sterker worden.456789101112131415161718