Maroesjka 3
VOLKSDANSVERENIGING


nieuw embleem

     
De Nederlandse groep

Deze groep  bestond  van 1986-2019 en is ooit gestart omdat er traditioneel binnen de volksdanswereld in Nederland te weinig aandacht besteed werd aan de eigen danscultuur. Er werden uitsluitend Nederlandse en de verwante Vlaamse dansen gedaan, zowel traditioneel als nieuw gemaakt. Nederlandse dansen zijn doorgaans heel intensief en dan ook erg goed voor de conditie!
In het verleden werd er vaak opgetreden, het was tenslotte een demonstratiegroep, er werd later alleen nog een enkele keer een presentatie gegeven van de authentieke klederdrachten die deels eigendom van de vereniging waren en deels van de individuele leden.
Gezelligheid was ook bij deze groep belangrijker dan prestatie, hoewel Els, in samenspraak met de groep, veel aandacht gaf aan de correcte uitvoering van de dansen. Het blijft een vaste gewoonte om in januari bij een van de leden een nieuwjaars etentje te organiseren, samen met de helpers van de groep.

Als demonstratiegroep hebben ze in het verleden vaak opgetreden, zowel in binnen- en buitenland als in verzorgingshuizen. De eerste buitenlandse reis was in 1989 naar Portugal en dat smaakte naar meer, verder ging het naar Frankrijk, Tsjechie, Polen, Belgie, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Hongarije en kwamen er uit vele van die landen en andere tegenbezoeken. Hieronder een paar foto´s daarvan:

1 portugalPolen bij ons12 Frankrijk
v.l.n.r  in Portugal, Polen bij ons, in Frankrijk

6 Tsjechie13 Ieren bij ons14 Belgen bij ons
v.l.n.r. Tsjechen bij ons, Ieren bij ons, Belgen bij ons

7 Spanje15 Zweden bij ons16 Turken bij ons
v.l.n.r. in Spanje, Zweden bij ons, Turken bij ons.