Maroesjka 3
VOLKSDANSVERENIGING


nieuw embleem

     
De Nederlandse groep

Deze groep  bestaat  sinds ca 1986 en is ooit gestart omdat er traditioneel binnen de volksdanswereld in Nederland te weinig aandacht besteed wordt aan de eigen danscultuur. Er worden uitsluitend Nederlandse en de verwante Vlaamse dansen gedaan, zowel traditioneel als nieuw gemaakt. Nederlandse dansen zijn doorgaans heel intensief en dan ook erg goed voor de conditie!
Hoewel de meesten al lang lid zijn wordt er altijd plaats gemaakt voor nieuwe leden, dan schakelt Els een tandje terug om de nieuwe(n) de gelegenheid te geven het materiaal onder de knie te krijgen, o.a. door voor de warming up gebruik te maken van veel basispassen.
In het verleden werd er vaak opgetreden, het was tenslotte een demonstratiegroep, nu wordt er alleen nog een enkele keer een presentatie gegeven van de authentieke klederdrachten die deels eigendom van de vereniging zijn en deels van de individuele leden.
Gezelligheid is ook bij deze groep belangrijker dan prestatie, hoewel Els, in samenspraak met de groep, veel aandacht geeft aan de correcte uitvoering van de dansen. Het is inmiddels een vaste gewoonte om in de groep de verjaardagen te vieren en in januari bij een van de leden een nieuwjaars etentje te organiseren, samen met de helpers van de groep.
Belangstelling gekregen, kom dan eens een keertje kijken of neem contact op met de leidster: Els Roemer.


De groep verzorgt geen dansoptredens meer, maar als demonstratiegroep hebben ze in het verleden vaak opgetreden in binnen- en buitenland. De eerste buitenlandse reis was in 1989 naar Portugal en dat smaakte naar meer, verder ging het naar Frankrijk, Tsjechie, Polen, Belgie, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Hongarije en kwamen er uit vele van die landen en andere tegenbezoeken. Hieronder een paar foto´s daarvan:

1 portugalPolen bij ons12 Frankrijk
v.l.n.r  in Portugal, Polen bij ons, in Frankrijk

6 Tsjechie13 Ieren bij ons14 Belgen bij ons
v.l.n.r. Tsjechen bij ons, Ieren bij ons, Belgen bij ons

7 Spanje15 Zweden bij ons16 Turken bij ons
v.l.n.r. in Spanje, Zweden bij ons, Turken bij ons.

En hier een foto van onze "jarigejuf"